Mathantverk från Småland

Lokalproducerad dessertost

 

Välkommen till Fröset Gårdsmejeri!

Ostkiosken har vinterstängt och öppnar igen med självbetjäning på skärtorsdagen (29 mars). Därefter kommer den att hålla öppet varje dag kl 10-19!


Självbetjäning fungerar på så vis att vi fyller på Ostkiosken på morgonen med olika sorters ost. I början av säsongen är utbudet begränsat eftersom men allt eftersom getternas mjölkproduktion ökar fylls antalet ostsorter på. I Ostkiosken hittar du information om priser och instruktioner om hur man handlar i Kiosken. 

Du betalar smidigast med swish men det går också bra med jämna kontanter eller betalning via bankgiro. 

 

Vi tar emot bokade grupper på studiebesök i mån av tid. Ett ordinarie studiebesök tar ca 1 timme och kostar 80 kr per person, minsta antal 8 st. För grupper som önskar ett längre besök, t.ex. skolklasser, går även detta att ordna om det går att få in i vårt schema, pris enligt överenskommelse.

 

Det går också boka en Ostprovning hemma hos sig själv eller på annan plats. Då kommer ngn av oss (oftast Malin) med ost, kex, marmelad & vår berättelse medan kunden står för lokal, porslin, dryck och disk :-) Detta till en kostnad av 180 kr/pp + ev reskostnad. Kontakta oss för mer info! 

Både studiebesök och Ostprovningar brukar vara uppskattade arrangemang. Minsta antal 8 st.

 


Jossan med sina killingar Judith och Johanna, våren 2016

 

WOW!!! Hurra för oss! Vi vann både Guld och Silver i klassen för syrade ostar på SM i Mathantverk som avgjordes i Växjö i september 2014. Lilla Astrid vann guld och Svarte Peter fick silver!

 

 

 


 

 

 Återförsäljare

Följande butiker säljer våra ostar; Puttes lanthandel i Ramkvilla, Brobyhallen i Landsbro, Stenberga Lanthandel, Johanne i Växjö, Bondens Butik i Växjö, Norrby Ängar utanför Eksjö.

Restauranger och cafeer som har våra ostar ofta eller då och då: PM & Vänner, PM Bröd & Sovel, Ett Kvarter, Wallby Säteri, Park Elits Hotel, Den småländska kolonin, Kafe de luxe, Vita Amandi.

Då och då hittar du också våra ostar i matkassarna hos Family Food och Vår Mat!Kontakta oss gärna:

Malin 070-53 152 97

Calle 070-39 116 03


Följ oss gärna på Facebook - Fröset Gårdsmejeri